Blog Recensies

Gewoon Zoals we Zijn – Emma Anna | Recensie

Gewoon zoals we zijn – Emma Anna

New Adult Roman | 9789464434033 | Mijn beoordeling: 3.5 sterren | Spoilervrije recensie

3.5/5

Verbonden vanaf de eerste regel

Gewoon zoals we zijn is het eerste boek van Emma Anna dat ik heb gelezen, ondanks dat ik al meerdere boeken van haar in mijn kast heb staan. Al nadat ik de eerste paar regels had gelezen merkte ik dat de schrijfstijl van Emma lekker vlot is en daar hou ik van.

Je leest het verhaal door zowel de ogen van Guus als Emilio en het leest in dit boek heerlijk om tussen de personages af te wisselen. Je bouwt als lezer een goede connectie op met beide personages en ook de oma van Guus heeft een speciaal plekje in mijn hart bemachtigd. De opbouw van de relatie tussen Guus en Emilio is heel natuurlijk en logisch. Niet te gehaast maar ook niet te langzaam. Daarnaast worstelen ze allebei met bepaalde dingen die in hun leven gebeuren die aan de ene kant heel verschillend van elkaar zijn, maar aan de andere kant wel herkenning bij elkaar oproepen en ook herkenning bij de lezers. In dit boek komen diverse onderwerpen aan bod die bij ons allemaal terug te vinden zijn in ons dagelijks leven zoals: de invloed van sociale media op ons leven (Guus is een influencer), de acceptatie van anderen en jezelf, verantwoordelijkheden durven nemen en vooral communicatie. Communicatie in een relatie is in mijn ogen één van de belangrijkste dingen en ik vind dat in dit verhaal erg goed uitgewerkt.

Snurken...?

Iets waar ik me gaandeweg een beetje aan ging storen in dit heerlijke vlotte verhaal is het woordje ‘snurken’. Ik heb lang getwijfeld of ik dit in mijn recensie wilde benoemen omdat het een beetje voelt van: als ik dit nu vertel en je wilt het boek gaan lezen, dan ga je er op letten en ik wil je leesplezier hiermee niet verpesten, maar het stoorde me helaas iets te veel om er niks mee te doen en het heeft me af en toe zelfs uit het verhaal gehaald. Echter kan dit natuurlijk ook helemaal aan mezelf en mijn voorkeuren liggen.

Maar in het verhaal komt het regelmatig voor dat de mannen elkaar heerlijk hard laten lachen. Ik ben gewend dat als iemand dan een ‘knor’lach heeft, dat je dit knorren noemt. Maar in dit boek wordt het beschreven als Snurken. In hoofdstuk 9 staat bijvoorbeeld de zin: “Ik snurk van het lachen.” ik weet het niet zo goed, maar het voelt een beetje cringy? Misschien ben ik gewoon raar hoor, dat ik dit raar vindt, maar voor mij haalde het gebruik van dit woord me regelmatig uit mijn lekkere lees-vibe en dat was voor mij toch wel een minpuntje. Snurken doen we als we slapen, vind ik dan.

Heerlijke feelgood met een lekker tempo

Waar ik in dit verhaal enorm van heb genoten is de groei van Guus zijn karakter. Toen ik de flaptekst las had ik verwacht dat Guus een snob zou zijn, zo’n kakker die alles voor elkaar krijgt als hij z’n pappie en mammie maar lief aankijkt. Maar niks was minder waar. Vanaf het eerste moment vond ik Guus een schatje en ik weet zeker dat als Guus zou bestaan hij sowieso zou floreren in mijn vriendengroep. 

Wat dit verhaal heel erg laat zien is dat je veel vooroordelen kunt hebben, zelfs over fictieve personages. Guus groeit in dit boek heel erg door de traumatische gebeurtenis die hij meemaakt, maar ook dankzij de goede zorgen en de liefde van Emilio.

De relatie tussen deze twee mannen, alle bijhorende obstakels en hoe ze samen groeien en hiermee omgaan is een voorbeeld voor velen. 

Eind beoordeling

Dit was het eerste boek dat ik van Emma Anna heb gelezen en ik ben aangenaam verrast. Emma schrijft heerlijk vlot, weet personages zo neer te zetten dat je er een goede connectie mee voelt en ook de storyline is realistisch waardoor je graag blijft lezen.

Waarom het voor mij nét geen vier sterren is, heeft te maken met het einde. Het einde voelde voor mij in vergelijking met de rest van het verhaal te snel geschreven. De grote gebeurtenissen aan het einde werden voor mijn gevoel in slechts enkele pagina’s ‘opgelost’ alsof het helemaal niet zo’n big deal was. Dit voelde voor mij niet realistisch terwijl de rest van het verhaal dat juist wel is.

Op het einde na, was dit een heerlijk boek en ik ben ontzettend blij dat ik het heb gelezen. Guus en Emilio hebben voor altijd een plekje in mijn hart en ik ben Emma onwijs dankbaar dat ik dit boek van haar heb mogen ontvangen om deze te recenseren. Ik ga zeker meer van haar lezen en ben al aan het twijfelen welk boek ik het eerst van de boekenplank af pak.

Tot slot nog even een shout out naar mijn lieve vriendin Dyonne van Blue Illusion Art die deze prachtige cover heeft ontworpen, you go girl!

3.5/5

Disclaimer: in mijn recensies ben ik altijd zo eerlijk en kritisch mogelijk. Wel wil ik benadrukken dat deze recensie is geschreven vanuit mijn persoonlijke mening. Zoals we allemaal weten: smaken verschillen. Laat je dus niet afschrikken door een recensie van bijvoorbeeld één ster, maar wordt ook niet te enthousiast van een recensie van vijf sterren. Hoe ik een boek heb beleefd, kan voor jou heel anders zijn.

Wil je meer recensies lezen? Neem dan een kijkje op deze pagina

Informatie over Gewoon Zoals we zijn

Door een zware infectie belandt de tweeëntwintigjarige Guus in het ziekenhuis. De infectie is zo ernstig dat zijn hand en een gedeelte van zijn onderarm geamputeerd moeten worden. Wanneer hij wakker wordt uit de zware operatie, komt hij tot de conclusie dat hij hallucineert.
O nee, toch niet!
Degene die hem verpleegt is niemand minder dan Emilio, de jongen op wie hij op de middelbare school jarenlang heimelijk verliefd was. Het kan gewoonweg niet erger…

Emilio is verbijsterd wanneer hij wordt ingedeeld om Guus Brandts Buys te verplegen. Guus was die ene jongen die tot het rijke, populaire groepje op school behoorde. De enige keer dat ze met elkaar hebben gepraat, was toen Guus zich in een benarde situatie bevond.
Emilio twijfelt of hij hem niet beter kan overdragen, want hij merkt dat hij extra begaan is met deze patiënt. En dat wordt alleen maar erger wanneer hij een gesprek afluistert tussen Guus en zijn vriendinnen…

Een hartverwarmende new adult romance tussen een succesvolle influencer en een empathische verpleegkundige.

Koop Gewoon Zoals we Zijn hier:

Informatie over de uitgave:

Het boek Gewoon Zoals we Zijn is geschreven door Emma Anna. De Paperback uitgave heeft 409 pagina’s en is gepubliceerd op 6 juni 2022 door Emma Books Publishing.

Handige Linkjes

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *