Reading Wrap Up

September Reading Wrap Up

Beter laat dan nooit, maar hier is mijn September Reading Wrap Up! Deze maand was het niet helemaal voor mij qua lezen, ik heb namelijk maar 3 boeken gelezen en het schiet nog totaal niet op met mijn GoodReads reading challenge maar, dat kan natuurlijk ook komen omdat ik super slecht ben in het bijhouden van wat ik lees (oops).

Nouuuu, buckle up want hier komt de grote lijst hoor:

** LET OP, KAN SPOILERS BEVATTEN **

  1. Heartstopper Volume #1 – Alice Oseman

Begin deze maand heb ik dan ein-de-lijk het boek Heartstopper uit de kast gepakt. Op bookstagram zag ik deze boeken regelmatig voorbij komen, maar het trok mij nooit zo erg. Een vriendin van me (Hoi Yessica!) is echt gek op deze boeken en tja, ik vind niet dat je een mening kan hebben over een boek dat je nog niet hebt gelezen. Dus toen ik hard op zoek was naar studie-ontwijkende-bezigheden begon Heartstopper mijn naam te fluisteren en voor je het weet, is het te laat.

En wát een heeeerlijk boek was het! Ofja, boekje eigenlijk. Ik heb geen idee hoe snel ik er doorheen was, maar het was snel. En ik ben verliefd. De tekenstijl is helemaal niet mijn ding, maar toch past het perfect bij deze characters (dit is een comic boek, had ik dat al verteld? Nee? Nou, bij deze!) en ik vind het super leuk dat Alice Oseman het zelf tekent. Tijdens het lezen HOORDE ik gewoon het Britse accent van de characters in mijn hoofd, echt genieten! En stiekem vind ik het ook echt super leuk om over characters te lezen met dezelfde namen als mensen die ik ken. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik Nick echt een schatje vind, maar misschien ben ik bevooroordeeld (lekker woord voor galgje dit) door zijn naam ;-).

Wat ik het allermooiste aan dit boek vond, was dat het zo heerlijk herkenbaar was. De klungelige, onzekere beginperiode van een opbloeiende liefde. Het in je hoofd zo veel groter maken van de situatie. Het invullen van gevoelens voor een ander omdat je te bang bent om er naar te vragen, ik voelde me echt weer even helemaal 15 terwijl ik bij mijn eerste vriendje op de bank zat en er geen woord uit m’n strot kwam haha!

Vorige week heb ik volume #2 gekocht en ik kan niet wachten om verder te gaan!

Ps: Mijn heartstopper komt van Het Verboden Rijk in Oosterhout. Wist je dat ze daar gewoon een volledige LGBTQ+ boekenkast hebben staan en boeken die dit onderwerp bevatten een mega leuke regenboog sticker op de rug hebben zodat je het snel herkent?

2. A court of Thorns and Roses (re-read)QUEEN MAAS

Wat doe je als je in een lees-dip zit? Nou, gewoon je comfort-serie uit de kast pakken.

Eigenlijk is ACOTAR mijn minst favoriete SJM serie.

WAIT.

DID YOU JUST SAY THAT.
I did not.
YES YOU DID.
Okay, you caught me. AND I AM NOT EVEN SORRY.

Oké, sorry, ik stop met schreeuwen. Natuurlijk HOU ik van ACOTAR. Echt, ontzettend (Ik bedoel maar: HALLO RHYSAND). Maar, dat neemt niet weg dat ik Throne of Glass en Crescent City gewoon NOG BETER vind (en dit is mijn blog, dus ik zeg lekker wat ik wil. Lekker puh). Aelin is mijn meest favoriete character EVER. Mocht ik ooit gay worden, wil ik een Aelin. En Crescent City was meer dan geweldig door de gigantische world-building en de interessante onderwerpen die aan bod komen. En ACOTAR is als serie echt super, maar boek één doet altijd een beetje pijn. Fuck TamponTamtoolin.

Toen ik ACOTAR voor het eerst las, was ik al geen fan van Tamponlin. Ook Lucie(n) ben ik niet de grootste fan van, maar tijdens mijn first read wist ik ook nog niet wat ik van Rhys moest denken (behalve Hello there *wink wink wenkbrauwwiebel*). Ik denk dat iedereen die ooit een (mental) abusive relatie heeft gehad, vrij snel de rode vlaggen opmerkt in het verhaal. Maaarrr, nu ik ACOTAR weer door ben (want ondanks Trampon en Lucinda, is het verder wel een sterk en interessant boek) kan ik niet wachten om te starten aan ACOMAF; ugh ben ik al bij hoofdstuk 55!?

3. Caraval – Stephanie Garber

Het laatste boek dat ik deze maand heb gelezen was Caraval van Stephanie Garber. Na vele digitale boze blikken (Hoi Manon!) heb ik deze serie dan toch maar eens uit mijn TBR karretje getrokken. Ik weet niet zo goed waarom, maar het trok me gewoon niet zo. De flaptekst prikkelt mij eigenlijk absoluut niet, dus het lag maar in de kar stof te vergaren. Dit is echt zo’n serie die ik heb gekocht omdat iedereen het er over heeft…

Maargoed, het is natuurlijk niet voor niets een populaire serie, dus nadat ik het boek uit mijn TBR had getoverd, heeft het eerst nog een paar dagen stof liggen vergaren op mijn nachtkastje en uiteindelijk ben ik er maar in begonnen.

Wat is Scarlett een saaie, negatieve trut zeg.

So, there. I said it.

Julian verdiend echt een leuker iemand omg. Het begin van dit boek vond ik ook echt helemaal niks, die brieven. En de eerste hoofdstukken voelde enorm haastig geschreven, maar ik kwam er ook gewoon intens moeilijk doorheen dankzij negatieve troela. En ik snap het. En oké, to be fair, ze heeft ook een kutleven. Maar, dat hadden Aelin (ToG), Feyre (ACOTAR) en Cinder (TLC) ook, en toch hou ik wel intens van deze characters en niet van Scarlett.

Oké, oké. Het wordt wel beter met haar. Dat ga ik niet ontkennen. En op het einde begon ik Scarlett zelfs een beetje leuk te vinden. Maar de absolute bitch-please-heldin was toch echt Donatella. Ik kan niet wachten om aan het tweede deel te beginnen, aangezien dat vanuit haar perspectief geschreven wordt. Hopelijk zit er dan wat meer spanning in.

Wat ik nog wel een beetje jammer aan het einde vond, was dat er zo makkelijk over het ‘trauma’ werd geschreven. Of ja, eigenlijk dus niet werd geschreven. Het werd gewoon genegeerd? I mean. TWO PEOPLE YOU LOVE FUCKING DIED. En ineens leven ze weer. Like, dat doet toch wat met je? Dat is toch mega fucked up? (wel een intens goede plot-twist). Maar voor m’n gevoel was het echt een beetje van oké: en ze leven weer. Boek is klaar. Come on man! Ik begon het net een beter boek te vinden en dan doe je dit.

*adem in, adem uit*

gelukkig heb ik nog twee boeken te gaan, wellicht dat het er nog in terug komt.

Ergens deze week zal ik nog een wat uitgebreidere review van Caraval posten, voor nu laat ik het hier bij voordat ik zelf een Scarlett word.

Wie van de drie?

Van deze drie was uiteraard ACOTAR mijn favoriete boek. Ik wil Rosanna nog even intens bedanken door mij te vertellen over deze serie. Ik vergeet ook nooit meer het moment dat ik haar aanstaarde met een blik van: het-zal-allemaal-wel toen ze zei dat ik deze boeken écht moest gaan lezen. Volgens mij rolde ik nog net niet met mijn ogen en inmiddels ben ik echt enorme SJM trash geworden…

Voor oktober ben ik benieuwd hoeveel boeken ik ga lezen. Ik wil sowieso de vervolgboeken van deze drie gaan lezen, maar misschien heb ik ook nog tijd voor wat andere pareltjes zoals Zomerburen van Rianne Robben waar ik echt intens graag aan wil gaan beginnen.

Wat was jouw favoriete September read? Let me know in the comments!
Liefs, Sharon

3 Reacties

  1. ACOTAR 4-ever! Haha! Ik heb net CC binnen en ik ga hem zeker dit jaar nog lezen, ben zo benieuwd en Heartstopper YAASS. Liefde all over!

    1. Ahhh ik ben zo onwijs benieuwd wat je er van vindt!! Vind het sowieso onwijs knap dat je ‘m in het engels gaat lezen haha. Ik vond hem al vrij pittig in NL. Keep me updated about it!

  2. Line of the week goes to Sharon, with “Mocht ik ooit gay worden, wil ik een Aelin.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *