Blog Recensies

Vaar naar Venetië – Manon Borgen | Recensie

Reis naar Rouen – Manon Borgen

Feelgood Roman | 9789020548563 | Mijn beoordeling: 3.5 sterren | Let op! Deze recensie kan spoilers bevatten voor het boek Reis naar Rouen

3.5/5

Stop, en door!

Nadat ik Reis naar Rouen had uitgelezen, kon ik niet wachten om door te gaan met Vaar naar Venetië. Het einde van Reis naar Rouen riep nogal wat vragen op waardoor ik enorm geïnteresseerd ben naar hoe het verder gaat. Wat ik enorm fijn vind aan dit boek is dat ze een kleine recap van boek 1 hebben verwerkt in het eerste hoofdstuk. Het is zo geschreven dat het perfect in het verhaal past en zo wordt je als lezer weer goed opgefrist met wat er allemaal in het vorige deel was gebeurd en waar dit verhaal dus verder mee gaat.

Emotional Damage

Net als in het eerste boek is de schrijfstijl weer lekker vlot. Het is een lekkere lichte zomer-read waar genoeg gebeurd, maar af en toe iets te veel te snel. In het begin al vind Lilian iets in de kamer van Oliver en in plaats van hem gewoon te vragen hoe het zit, trekt ze haar eigen conclusies wat mij echt het bloed onder mijn nagels vandaan haalde. Kind, als je iets wilt weten: VRAAG HET DAN. Zo moeilijk is het niet.

Ja, ja, ik weet het. Het is maar een fictief verhaal. Maar juist dat het zo veel emoties bij mij als lezer oproept laat goed zien hoe realistisch en fijn Manon schrijft. Ik ging enorm in het verhaal op waardoor ik maar bleef lezen.

En ook Oliver lijkt een probleem te hebben op het gebied van communicatie. Maar, aan het einde van het boek krijgen we een stukje inzicht in zijn leven en waarom hij zich gedraagt zoals hij dat doet. Ik vind dat erg goed uitgewerkt en ook al ben ik het niet helemaal eens met hoe alles is aangepakt, weet ik wel dat in het echte leven iedereen ook alles op zijn eigen manier doet.

Eind beoordeling

Vaar naar Venetië is het tweede boek in een driedelige serie van auteur Manon Borgen en ook dit boek was een heerlijke reis. Dit tweede deel was wederom een fijn en snel boek. Soms miste ik wel wat actie, maar dat is meer persoonlijke voorkeur. De ontwikkeling van de relatie met Oliver en ook de ontwikkeling van Laurens ging geleidelijk aan en was erg interessant. Het einde voelde echter wel enorm abrupt en ik vraag me af of het misschien niet beter was geweest om deze serie als één boek uit te brengen in plaats van drie losse delen.

Dit boek heeft alles wat je voor de zomer nodig hebt en is daarom ook een echte summer-read. Als je met dit warme weer niet weet wat je moet doen, raad ik je absoluut aan om deze serie te gaan lezen. De personages zijn realistisch en je maakt er snel een connectie mee. De actiescènes zijn soms wat te snel, maar als je geen zin hebt in een zware read is het juist ideaal. Het einde was erg abrupt maar wekt daardoor wel de interesse om door te lezen. Er is namelijk net meer duidelijkheid gekomen op vragen die Lilian al even bezig hielden, maar ja, nu met die antwoorden… hoe gaat het verder!? Gelukkig zijn alle drie de boeken in deze serie tegelijk uitgekomen en kan ik direct door met het lezen van deel 3: Breng me naar Barcelona.

Ik wil uitgeverij Zomer & Keuning ontzettend bedanken dat ik dit boek heb mogen ontvangen om te recenseren.

3.5/5

Disclaimer: in mijn recensies ben ik altijd zo eerlijk en kritisch mogelijk. Wel wil ik benadrukken dat deze recensie is geschreven vanuit mijn persoonlijke mening. Zoals we allemaal weten: smaken verschillen. Laat je dus niet afschrikken door een recensie van bijvoorbeeld één ster, maar wordt ook niet te enthousiast van een recensie van vijf sterren. Hoe ik een boek heb beleefd, kan voor jou heel anders zijn.

Wil je meer recensies lezen? Neem dan een kijkje op deze pagina

Informatie over Vaar naar Venetië

Lilian meert aan in het prachtige Venetië in ‘Vaar naar Venetië’, het tweede deel van de In het diepe-serie van Manon Borgen.
Lilian heeft eindelijk een meevallertje: haar irritante reisgenoot Oliver blijkt toch wel mee te vallen en Lilian begint zijn gezelschap zelfs steeds meer te waarderen. Het brengt haar in de war; ze had de liefde immers afgezworen. Maar de mysterieuze Oliver lijkt nogal wat geheimen met zich mee te dragen. Is het dan toch te mooi om waar te zijn? ‘Vaar naar Venetië’ is het tweede deel van de In het diepe-serie van Manon Borgen. Benieuwd hoe het verhaal van Lilian verdergaat? Lees dan ook ‘Breng me naar Barcelona’.

Handige Linkjes

Koop Vaar naar Venetië hier:

Vaar naar Venetië
ISBN 9789020548563
eBook NL

Informatie over de uitgave:

Het boek Vaar naar Venetië is geschreven door Manon Borgen. Het boek heeft 68 pagina’s en is gepubliceerd in juni 2022 door Zomer & Keuning.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *