Persoonlijk

The Friday Five: Een eerbetoon aan Joost, NerdyGeekyFanboy

Joost, catch them all up there!

Ik weet niet goed hoe ik deze blog moet beginnen want er gaat van alles door mij heen, maar ik kan de juiste woorden niet vinden. Maar ik ga toch mijn best doen, voor Joost.

Want Joost, NerdyGeekyFanboy, één van de meest inspirerende bloggers binnen onze community is helaas niet meer bij ons. En dat doet pijn. En of je Joost nu wel persoonlijk kende of niet, dit verlies raakt de hele community.

Joost is samen met Rosanna dé reden dat ik een blog ben begonnen, dat ik een bookstagram account heb gemaakt en dat ik überhaupt weer ben gaan lezen. Ik heb veel advies gehad van hen beide en ondanks dat ik nog niet super actief ben op mijn blog durf ik wel te stellen dat Joost mijn grote blog-voorbeeld is geweest en altijd zal blijven. En ik weet dat ik niet de enige ben die zo ontzettend naar Joost opkeek en van hem leerde. 

Joost, dankjewel voor alles wat je voor deze community hebt gedaan. Dankjewel dat ik een van je vrienden heb mogen zijn. Ik ga je missen man, ik zal nooit meer aan Pokémon en Minions kunnen denken zonder dat ik aan jou moet denken. Deze blog is een eerbetoon aan jou en alles wat je voor mij en de community betekende.

Joost, catch them all up there!

The Friday Five

Gisteren kwam Geekish.nl met het idee dat alle bloggers vandaag een Friday Five online konden zetten als eerbetoon aan Joost, de bedenker van de The Friday Five. Ik wil Geekish.nl ontzettend bedanken voor dit prachtige initiatief om Joost zo op al onze blogs te laten voortleven. Voor mijn allereerste en allerlaatste Friday Five wil ik terugkijken naar de 5 momenten samen met Joost waar ik voor altijd met een glimlach naar terug zal blijven kijken.

1. Minions EVERYWHERE.

Als ik het me goed herinner, was de allereerste keer dat ik Joost in het écht zag tijdens een etentje bij de Beren in Tilburg voor de verjaardagen van Joost en Rosanna. Ik kende Joost toen nog niet in real life, maar ik ben altijd iemand die niet zonder cadeaus aankomt op een verjaardag. Ik had van te voren bij Rosanna een beetje geïnformeerd en ik hield hem natuurlijk al in de gaten op Instagram waardoor ik wist dat Joost een gruwelijke hekel heeft aan minions. Dus ja, dan krijg je van mij enkel en alleen cadeaus in het Minions thema. 

Tot op de dag van vandaag vergeet ik zijn blik in dat restaurant niet meer toen hij zijn cadeau uitpakte. Ik heb geen flauw idee meer wat ik heb gegeven, maar de ‘oh nee toch’ en rollende ogen van Joost waren de start van onze vriendschap en mijn traditie om hem ieder jaar met zijn verjaardag iets te geven in Minions thema.

2. !@#$% Bedrijfseconomie

Rosanna heb ik leren kennen via de studie die ik deed. We kwamen bij elkaar in de klas en zijn sindsdien eigenlijk altijd wel bevriend geweest, maar pas een paar jaar geleden werd die vriendschap een stuk intensiever. Toen ik Rosanna voor de zoveelste keer lastig viel met mijn frustraties over het feit dat ik steeds maar niet hoger kwam dan een 3,2 voor mijn bedrijfseconomie tentamen, ondanks de bijlessen die school me bood, vertelde ze dat Joost hiervoor studeert en hij ook goed is in bijles geven. 

Ik twijfelde wel een beetje want ergens schaamde ik me dat het me maar niet lukte om dat rot tentamen te halen, maar toch heb ik Joost gevraagd of hij mij wilde helpen. Ik heb één middag bijles gehad van Joost en daarna mijn tentamen gewoon met een 7,1 gehaald en daar ben ik hem nog altijd ontzettend dankbaar voor. Deze behulpzame kant van Joost was iets wat ik enorm aan hem waardeerde.

3. Schatjeeeee, liefjeeee

Toen Rosanna en ik een keer besloten dat we wilden afspreken met de mannen van ons er bij, hadden we nooit kunnen bedenken dat onze mannen een bromance zouden ontwikkelen. Vanaf het eerste moment dat Nick en Joost elkaar leerden kennen, konden Rosanna en ik geen normaal telefoongesprek of videocall meer voeren, want dan begonnen de mannen op de achtergrond steeds weer naar elkaar te roepen:

“Lieeeeefjeee, ik mis je”

“Ik jouw ook schatje”

Ik kijk nu met zo ontzettend veel liefde terug op deze grappige en mooie momenten. 

4. Onderkinnen for life

Als er iets is, wat ik veel heb dan zijn het rare foto’s en filmpjes van Joost. Rosanna had documentaire-maakster moeten worden, want werkelijk alles werd vastgelegd en doorgestuurd. Ik heb tijdens het schrijven van deze blog ook zo ontzettend hard gelachen om alle leuke en lieve filmpjes en foto’s die ik terug vond in onze whatsapp gesprekken. De humor van Joost is een opzichzelfstaand iets, ik ken echt niemand anders met deze vorm van humor en ik zal deze foto’s en filmpjes voor altijd koesteren.

Eén van de leukste momenten vond ik toen Joost en Rosanna vorig jaar gingen verhuizen. We hebben toen gevideobelt omdat Rosanna het appartement wilde laten zien en Joost ging wel even overal uitbeelden welke meubels waar kwamen. Ik kwam niet meer bij van het lachen. Vlak daarna hebben we hun nog een dagje geholpen met verhuizen en dit was echt een super leuke dag.

5. Het puzzelstukje van Rosanna

Maar mijn mooiste herinnering aan Joost, is dat hij Rosanna gelukkig maakte, dat hij haar compleet maakte. Ik noemde hem laatst haar puzzelstukje en Rosanna vertelde me dat Joost stiekem walgde van dat cliché, maar het is gewoon zo. Er bestaan geen twee mensen op deze wereld die zo perfect voor elkaar zijn als Joost en Rosanna en terwijl ik dit typ breekt mijn hart weer ik duizenden stukjes omdat Rosanna de liefde van haar leven moet missen en het gewoon zo ontzettend oneerlijk is.

Ik koester alle mooie momenten van Joost en Rosanna samen, alle mooie selfies, hun cosplay foto’s, hun podcast en noem het eigenlijk maar op. Het is zo ontzettend oneerlijk dat jullie dit moet overkomen en ik weet niet wat ik kan doen om je hierdoorheen te slepen lieve Rosanna. De komende jaren gaan zwaar worden, maar ik zal er altijd voor je zijn en samen met jou terug denken aan de mooiste momenten met Joost, jouw Nerdy Geeky Fanboy.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Ik heb je blog nu pas ontdekt, maar wat een mooi eerbetoon aan Joost. Voor jou ook gecondoleerd en sterkte.

    1. Lief van je, heel erg bedankt! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *