Blog Persoonlijk

Fuck you, kanker.

Disclaimer: alles in deze blog is geschreven vanuit mijn persoonlijke ervaring en mijn eigen emoties. Er gaan zeker scheldwoorden in deze blog vallen, dus bij deze ben je gewaarschuwd.

Fuck you, kanker.

Echt ik meen het. FUCK YOU. Rot op, ga weg en kom nooit meer terug. Ik ben klaar met je. Met je verwoestende gedoe. Met je aanwezigheid in mijn leven. Hoeveel meer mensen ga je nog van mij wegnemen. Fuck you, kanker. Rot op, verwoest jezelf, laat mij en mijn familie met rust. In fact, laat IEDEREEN met rust.

Hallo lieve mensen, ik weet gewoon even niet meer waar ik moet beginnen. Het is even stil geweest op mijn blog (dat staat even los van het onderwerp in deze blog, wellicht ga ik daar binnenkort ook een blog over schrijven) maar vanochtend kreeg ik een telefoontje van mijn moeder, een telefoontje dat niemand graag kijgt, en sinds dat telefoontje weet ik gewoon niet wat ik met mijn emoties aan moet. Ik wil erover praten, maar eigenlijk ook niet. Ik wil íéts doen, want ik voel me zo machteloos.

Vannacht is mijn bonus-tante overleden na haar gevecht met kanker op tweeënvijftig jarige leeftijd. TWEEËNVIJFTIG JAAR en dan door die klote ziekte ben je er ineens niet meer. Zomaar, alsof het niks is ben je weg.

Fuck you, kanker.

Machteloos

Machteloos. Dat is het woord dat mij het beste omschrijft als ik denk aan kanker. Want wat doe je als je te horen krijgt dat iemand die zo dicht bij je staat deze klote ziekte heeft. Er bestaat geen handleiding over ‘kut je hebt kanker wat nu’ en de ene persoon reageert er anders op dan de andere. Toen ik vanmorgen het verwachte, onverwachte telefoontje kreeg, ging er zo veel door mij heen. Emoties, vloekwoorden, boosheid, verdriet maar tegelijkertijd ook acceptatie. Want het is ‘beter zo’. En dat is het erge aan deze klote ziekte, dat het voor de mensen die het hebben soms ‘beter’ is om dan maar dood te zijn, want leven met deze ziekte is voor velen geen leven meer. En dat is zo verdomde klote en het laat je zo verdomde machteloos voelen.

Toen ik 6 was werd ik voor de eerste keer in mijn leven geconfronteerd met deze rot ziekte. Mijn liefste opa Jan, die zich altijd inzette voor de medemens, die iedereen hielp en nog geen vlieg kwaad deed werd verslonden door deze ziekte.

Toen ik 15 was werd mijn andere opa, Opa Krijn, mijn allerbeste vriend, de persoon waar ik zo ontzettend veel van heb geleerd en die onze familie samen hield, ook ziek. Hij weigerde om het ziek zijn te accepteren. Maar van een sportieve man die met veel liefde vrijwilligerswerk deed in de gehandicaptenzorg, was na enkele maanden bijna niks meer over. Deze man heeft gevochten tot het einde, hij wilde niet gaan en was niet klaar voor de dood. Zijn dood heeft mijn hele leven op zijn kop gezet en onze complete familie ontwricht. Daarna is het nooit meer hetzelfde geweest en deze gebeurtenis is de druppel geweest die mijn depressie, waar ik tot op de dag van vandaag nog tegen vecht, heeft gecreëerd.

Toen ik 23 was, is zijn vrouw, mijn oma, Oma Eef ook na een strijd tegen deze klote ziekte overleden. Mijn oma met wie ik altijd lekker ging lunchen op mijn verjaardag. Mijn oma met wie ik altijd rummikub speelde. Mijn oma die af en toe knorrig tegen mij was als ik niet vaak genoeg belde. Mijn oma waar ik een hele bittere nasmaak van de begrafenis heb gehad door G. en haar dochter M. die denken dat zij de enige familie waren die mochten rouwen om haar dood.

Echt, FUCK YOU KANKER.

De enige foto die ik heb van mij met mijn opa en opa
Een verjaardagskaart geschreven door Opa Krijn die ik nog altijd heb.
Opa Jan
Het gedicht dat ik voor de begrafenis van Oma Eef heb geschreven.

Een kaars ter ere van alle verloren helden

Naast dat deze blog even een uitlaatklep is voor mijn emoties, is het ook een achtergrond verhaal voor wat ik nu ga vertellen. Ik ben het namelijk zat dat deze ziekte voor zo veel mensen de reden is dat ze een geliefde moeten missen. Maar wat kan ik er tegen doen? Het is niet alsof ik op een of andere magische wijze dé oplossing heb voor deze rot ziekte. Maar wat ik wel kan doen, is een bijdrage leveren aan het KWF om zo meer onderzoeken naar deze ziekten en het ontwikkelen van nieuwe behandelingen te steunen. Nu ben ik net als velen van jullie helaas een skeere student, maar ik heb wel een fijn social media bereik met mijn webshop. En dit bereik zou ik graag willen inzetten om dit doel, het steunen van het KWF, te steunen.

Daarom heb ik de hulp ingeroepen van mijn lieve vriendin Dyonne om een prachtig design te maken voor mijn Fuck You, Kanker. Kaarslijn. Deze kaarslijn is ter ere van mijn lieve Opa Jan, Opa Krijn, Oma Eef en Bonus-Tante Annelies, wie ik allemaal stuk voor stuk ontzettend mis. Deze kaarslijn is voor iedereen die met deze klote ziekte te maken krijgt en die graag een kaarsje wilt branden voor steun, kracht of te herdenken.

Via deze link kan je vanaf morgen 20-06 12:00 een kaars bestellen met het prachtige label ontworpen door Dyonne. Daarnaast kan je zelf kiezen of je er een tekst op wilt en welke tekst (bijvoorbeeld een naam, datum, quote). Op deze manier heb je een prachtige kaars die kunt branden om je steun te betuigen én doneer je aan het KWF. Van iedere verkochte kaars ga ik namelijk de volledige winst doneren aan het KWF. 

De kaars is blauw en ruikt naar een zoete oosterse bloemige geur die opent met een vleugje citrus. Het heeft fruitige topnoten die leiden tot een bloemig hart van jasmijn, roos en fresia, ondersteund door een rijk bloemig poederachtig en amberakkoord van musk en patchouli. 

Voor het label heb ik Dyonne gevraagd om het welbekende lintje te tekenen omgeven door prachtige bloemen. Bloemen zijn voor mij altijd een steun, ik word er rustig van en ze zijn hoe dan ook prachtig. Zodra de kaarsen volledig klaar zijn zal ik een foto in deze blog plaatsen.

Niet zo’n fan van kaarsen? Geen probleem, het prachtige design van Dyonne is namelijk ook te krijgen als boekenlegger. Ook hier kan je helemaal zelf kiezen wat voor een tekst je er op wilt (of geen tekst). Ook geen fan van boekenleggers, maar wil je wel doneren? Graag! Naast het KWF zijn er namelijk een heleboel goede doelen die jouw donatie goed kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld ook aan Villa Pardoes, Stichting Ambulance Wens of Stichting Ook.

Update 23-06
Het label voor de Fuck You, Kanker. Kaarsen is af en ik ben er echt even stil van. Dankjewel lieve, lieve, lieve Dyonne dat je weer eens mijn visie zo prachtig hebt kunnen vastleggen.
 
Mijn eerste doel was om €50 op te halen, maar dit doel is al in amper 2 dagen gehaald dus ik hoop zelfs dat we de €100 gaan halen!
 
Ik ga het complete bedrag dat tegen die tijd is opgehaald, doneren op 2 oktober. 2 oktober is namelijk de verjaardag van mijn lieve opa Krijn, van wie ik altijd heb geleerd om me in te zetten voor mijn medemens. Opa heb ik al heel lang geleden verloren aan deze klote ziekte en helaas is hij niet de enige die ik hieraan heb verloren.
 
Voor hem, voor opa Jan, voor oma Eef en voor Annelies. Voor iedereen die met deze rot ziekte te maken krijgt, aan welke kant dan ook, is deze kaars. Om hopelijk een beetje licht te kunnen brengen in de duisternis 🤍.
Created using the Donation Thermometer plugin https://wordpress.org/plugins/donation-thermometer/.€200Raised €157 towards the €200 target.€157Raised €157 towards the €200 target.79%

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *