Blog Fristi Donderdag Persoonlijk

Fristi Donderdag #04

Weer een latertje

Iedere week neem ik mezelf voor om iedere dag een stukje te schrijven voor de Fristi Donderdag blog, zodat ik niet donderdagavond nog alles moet opschrijven, maar iedere week vergeet ik het weer en vliegt de tijd zo hard voorbij dat het alweer te laat is. Daarom is ook deze blog weer heerlijk laat online, zoals jullie inmiddels van mij gewend zijn. Maar, ook deze week heb ik weer fijne genietmomenten om op terug te kijken!

Friday the 13th

Vrijdag was het gewoon vrijdag de 13e, en ook nog eens exact een maand geleden sinds Joost ons heeft verlaten. Het was eigenlijk een dubbele dag, een dag waarop ik gelukkig veel heb gepraat met Rosanna.

Ik ben mijn favoriete boekenserie aan het herlezen: de Glazen Troon. Deze serie ben ik door Rosanna gaan lezen en we hadden het er vrijdag over dat er een bepaalde scene in het tweede deel is, waarop een personage uit het boek een soort ‘poort’ opent naar de plek waar overleden personen zich bevinden. 

Soms zou ik graag willen dat zoiets echt zou kunnen, dat je gewoon even met elkaar kunt praten… maar het besef dat zoiets nooit meer kan is best wel heftig. En eigenlijk had ik vrijdag helemaal niet zo’n top dag, maar ik vind het zo belangrijk om op zulke heftige en zware dagen tóch een genietmomentje te pakken en dat heb ik dan ook zeker gedaan, hoe klein zo’n momentje ook is of lijkt…

Vlak voor ik mijn dienst begon, heb ik namelijk even in alle rust een heerlijke cappuccino gedronken. En hoe stom het ook klinkt, na zo’n fijne bak koffie kan ik de dag echt beter aan. Het lijkt zoiets simpels en normaals, maar als je even de tijd voor jezelf neemt kan het meer met je doen dan je beseft.

Een gratis sportabonnement

Zondag was ik zo aardig om een dienst voor een collega over te nemen ondanks dat het één van mijn weinige vrije dagen is. Nou, dat heb ik geweten. Ik heb zondag tijdens het werk maar liefst 20.000 stappen gezet! En ik vind het heerlijk haha. Mijn voeten doen wel enorm veel pijn, maar ik wen er waarschijnlijk vanzelf aan.

Voordat ik aan het werk was, kwam ik amper aan 3.000 stappen per dag. Nu zijn deze 20.000 stappen een flinke uitzondering, maar op een lekkere werkdag zit ik gemiddeld rond de 9.000 stappen. Zo bouw ik toch mijn conditie weer een beetje op, zonder dat ik er al te veel moeite voor hoef te doen aangezien ik echt een hekel heb aan sporten.

(en dan negeren we gewoon even dat we bij onze pauzeplek altijd een enorme snoeppot hebben staan die iedere dag met iets heerlijks gevuld is en waar iedereen van mag snoepen. En we negeren ook even dat ik heerlijke dingen verkoop zoals een broodje unox en deze natuurlijk in mijn pauze ook gewoon kan kopen…)

Taxiservice van der Meer

Omdat wij maar één auto hebben, ga ik in het weekend vaak met de bus naar het werk toe. Als Nick dan tijd heeft, haalt hij mij ’s avonds met de auto weer op zodat ik niet zo lang hoef te wachten en zo niet, dan pak ik gewoon de bus. Het is fijn om een auto te hebben, maar ook best duur. Dus voorlopig houden we het gewoon bij één auto en spreken we met elkaar goed af wie de auto nodig heeft en of we elkaar misschien ergens moeten afzetten of ophalen.

In de omgeving van de Efteling kan je heerlijk wandelen, dus soms heeft Jaime geluk en mag hij mee. Dan gaan Nick en Jaime eerst heerlijk een stukje wandelen om vervolgens mij op te halen. 

Het is echt heerlijk om aan het einde van een lange dag, deze twee blije koppies op je te zien wachten!

WhatsApp Image 2022-05-19 at 10.39.50 PM (1)

Blue Imagination

Na een maandje even rust te hebben gepakt, zijn Dyonne en ik deze week weer aan de slag gegaan met dingen voor onze shop Blue Imagination. Dyonne en ik vinden het heerlijk om met de shop bezig te zijn, maar sinds ik fulltime werk en Dyonne fulltime naar school gaat, hebben we wel gemerkt dat het moeilijk is om de balans te bewaren. We hebben deze week dus vooral besproken hoe we ervoor gaan zorgen dat we de shop kunnen blijven runnen, zonder dat het onze pet te boven gaat.

Vanaf vandaag is de shop weer geopend en ondanks een paar tegenslagen zijn we ook ontzettend druk geweest met een aantal mooie projecten. Zo zijn deze week de pins binnen gekomen die gemaakt zijn door Catstudio7. Ik vind ze zelf echt prachtig en ik kan niet wachten om ze volgende week naar de eerste mensen te gaan verzenden. Ik zei nog zo tegen mezelf dat ik nooit pins zou gaan verzamelen, maar inmiddels heb ik al een kleine collectie opgebouwd. Wie weet maak ik er binnenkort eens een leuke blog over met linkjes naar de shopjes waar ik ze vandaan heb.

 

Arrrr, I'm a Pirate

Toen ik net was begonnen met mijn nieuwe baan, vertelden collega’s al dat er een personeelsfeestje voor onze afdeling aan zat te komen. Normaal gesproken ben ik niet iemand die snel zegt dat ze alleen naar een feestje gaat en al helemaal niet als ze mensen amper kent, maar ik heb in zo’n korte tijd al zo’n leuke klik met de meeste collega’s dat ik besloot om eens lekker tegendraads te zeggen dat ik van de partij ben.

Ons personeelsfeestje zal morgen (vrijdag) zijn en het heeft een piraten thema. Helaas heeft deze meid echt absoluut niet meer dan twee euro op haar rekening staan, dus ze moest haar lieve vriend lief aankijken of hij met haar mee wilde naar de stad zodat ze nog een soort van piraten outfit bij elkaar kon scoren.

Met wat kleding die ik al had en een nieuw gekochte piraten bandana heb ik een toch nog een soort van piraten-outfit bij elkaar weten sprokkelen. Echter, wat me dus ab-so-luut niet lukte… nergens, maar dan ook echt NER-GENS kon ik een simpele !@#$% foam-achtige piraten-zwaard vinden… hoezo is dat zo moeilijk te vinden!? Ik kan toch niet zonder zwaard aankomen… 

Ik was echt enorm verdrietig dat ik het nergens kon vinden. We hadden de auto in een parkeergarage staan en onderweg terug naar de auto besloten we toch nog te kijken of de Intertoys misschien nog iets had. Dus ja, nu is het een roze bellenblaaszwaard geworden, wat ik stiekem super geniaal vind. Ik kan niet wachten om de reacties van mijn collega’s te zien…

De Fristi van vandaag

Nu het nog nét aan donderdag is, ben ik bijna klaar met deze vierde blog. Fristi Donderdag is nu echt een traditie, een gewoonte aan het worden. Vandaag heb ik een best drukke dag gehad, maar het mooie van mijn Fristi Donderdag is dus gewoon dat ik midden in de drukte ineens ergens besef: hé, ik heb nog geen Fristi gedronken! 

Vandaag heb ik dan ook echt even een lekkere pauze genomen, ben ik samen met Jaime op de bank geploft en hebben we lekker lopen knuffelen terwijl ik genoot van de Fristi luisterend naar Ergenaam van Vuur via Storytel.

Soms kan een genietmomentje kort, krachtig en simpel zijn.

 

En ook dit was mijn week alweer. Ik heb uiteraard nog een paar hele leuke foto’s die ik met jullie wil delen in de slideshow hieronder. Ik hoop dat jullie ook weer fijne genietmomentjes hebben gehad en ik kijk alweer uit naar een nieuwe week.

Tot de volgende Fristi, liefs Sharon.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *