Blog Recensies

Breng me naar Barcelona – Manon Borgen | Recensie

Breng me naar Barcelona – Manon Borgen

Feelgood Roman | 9789020548570 | Mijn beoordeling: 4 sterren | Let op! Deze recensie kan spoilers bevatten voor het boek Reis naar Rouen en Vaar naar Venetië

4/5

Een fijne recap

Na het abrupte einde van Vaar naar Ventië ben ik direct verder gaan lezen met Breng me naar Barcelona want ik wil erg graag weten hoe dit verhaal nu verder gaat.

Ook dit derde deel begint weer met een fijne recap die goed verwerkt zit in het verhaal. Als je de boeken niet achter elkaar doorleest hoef je dus niet in je geheugen te graven van: ‘wat was er nu ookalweer gebeurd?!’.

Voorspelbaarheid... of toch niet

We hebben eindelijk een beetje inzicht gekregen in het gedrag van Oliver en Laurens en we weten nu ook wat de relatie is met de mysterieuze vrouw. Het lijkt nu dat alle vragen zijn beantwoord die Lilian heeft en zelfs haar lijstje waar ze af en toe teveel mee bezig is, is zo goed als af. Ik moet toegeven dat ik het op dit moment een klein beetje voorspelbaar vindt worden omdat je gewoon weet dat dat laatste vinkje op de lijst, echt wel gaat komen

Maar! Daar heeft Manon op geanticipeerd want Damn girl wat een top plot twist kwam daar even om de hoek. Want net als alles goed lijkt te gaan, gaat deze keer niet Lilian op de aanname-tour, maar is het Oliver die een aanname doet wat misschien wel het einde betekent van de vriendschap (de voorzichtige verliefdheid?) tussen hem en Lilian.

Vince wie...

In dit laatste deel komen we af en toe ook Vince weer tegen. Je weet wel, die !@#$% uit deel 1. Aan de ene kant vond ik zijn toevoeging een beetje overbodig, maar aan de andere kant had ik misschien er iets meer van willen weten om Lilian wat beter te begrijpen. Ik denk dat het nu werkt omdat ik de boeken achter elkaar heb gelezen en het daarom vers in mijn hoofd zat, maar als je de boeken opzichzelfstaand leest voelt Vince een beetje als een opvul-karakter. Dit had naar mijn mening iets beter uitgewerkt kunnen worden. Als ik zie hoe goed dit bijvoorbeeld is gebeurd met de karakters van Oliver en Lilian vind ik het een beetje een gemiste kans.

And they lived...

Het einde van dit boek, deze serie is mooi en afsluitend. Alle vragen zijn beantwoord en ik vond zelf het einde erg leuk geschreven en ben heel blij met de richting die het opging. Ook vond ik het super leuk om een ‘kijkje in de toekomst’ te krijgen aan het einde. Ik ga niet verklappen hoe het eindigd, maar geloof me dat je het graag wilt lezen.

Eind beoordeling

Deze zomerse debuut-serie van Manon Borgen was van begin tot einde een heerlijke serie. Ik blijf bij mijn mening dat deze serie beter als één boek uitgebracht had kunnen worden, maar desondanks las het heerlijk weg. Breng me naar Barcelona is echt een dikke 4 sterren waard. De schrijfstijl was vlot en de karakters goed genoeg uitgewerkt om een connectie mee op te bouwen. Er had misschien nog wat meer met het plot gedaan kunnen worden, maar dan zou het geen ‘lichte’ read meer geweest zijn. Het past gewoon bij deze serie. Ik vond het echt heerlijk om te lezen en krijg ook een fijn en blij gevoel van deze boeken. Manon heeft laten zien dat ze een goede auteur is en ik hoop dat we in de toekomst meer van haar gaan zien. Stiekem zou ik best nog een vervolg willen op het leven van Oliver en Lilian.

Ik wil uitgeverij Zomer & Keuning ontzettend bedanken dat ik dit boek heb mogen ontvangen om te recenseren.

4/5

Disclaimer: in mijn recensies ben ik altijd zo eerlijk en kritisch mogelijk. Wel wil ik benadrukken dat deze recensie is geschreven vanuit mijn persoonlijke mening. Zoals we allemaal weten: smaken verschillen. Laat je dus niet afschrikken door een recensie van bijvoorbeeld één ster, maar wordt ook niet te enthousiast van een recensie van vijf sterren. Hoe ik een boek heb beleefd, kan voor jou heel anders zijn.

Wil je meer recensies lezen? Neem dan een kijkje op deze pagina

Informatie over Breng me naar Bracelona

Vindt Lilian geluk in Barcelona? ‘Breng me naar Barcelona’ is het derde en laatste deel van de In het diepe-feelgoodserie van Manon Borgen. De laatste week op Lilians cruise is vol emotie. Als afleiding besluit ze zich te richten op haar to-dolijst en te genieten van de rest van de cruise. Maar dat is nog niet zo makkelijk… Op haar laatste dag in Barcelona zet een onverwachte ontmoeting haar leven totaal op z’n kop. ‘Breng me naar Barcelona’ is het derde en laatste deel van de In het diepe-feelgoodserie van Manon Borgen.

Handige Linkjes

Breng me naar Barcelona hier:

Breng me naar Barcelona
ISBN 9789020548570
eBook NL

Informatie over de uitgave:

Het boek Breng me naar Barcelona is geschreven door Manon Borgen. Het boek heeft 55 pagina’s en is gepubliceerd in juni 2022 door Zomer & Keuning.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *